Google+ Badge

Tuesday, January 19, 2010



It's rock and roll day on the blog. I have compiled twenty relatively tough rock trivia questions for you. See how many of these little meaningless gems you can score. To be quite honest, I consider myself a pretty decent rock trivia aficionado, and I included questions I had problems answering to challenge those with rock knowledge. Post the number of your correct answers, and I'll report the results for King/Queen of Rock and Roll Nonsense. No cheating now. Answers are posted at the end.



1. The airplane in which Buddy Holly, Ritchie Valens, and J.P. "Big Bopper" Richardson died was the
a. "Hello Baby,"  b. "Lady Bamba,"  c. "Rockin' Roll,  d. "American Pie."

2. Lynyrd Skynyrd is most often associated with the song "Sweet Home Alabama", but the band was actually formed in
a. Jacksonville, Florida,  b. Chicago, Illinois,  c. Milwaukee, Wisconsin,  d. Myrtle Beach, South Carolina.

3. According to The Surfaris' rhythm guitarist Bob Berryhill, the cracking noise at the start of "Wipeout" is supposed to represent a(n)

a. breaking surfboard,  b. car accident,  c.lightning storm,  d. electrocution.



4. The backup vocal group on Paul Simon’s "Slip Slidin’ Away" was
a. the Beach Boys,  b. the Jordanaires,  c.the Oak Ridge Boys,  d. Ladysmith Black Mambazo.

5. The original version of "Louie Louie" by The Kingsmen sold over 12 million copies but was recorded for the cost of
a. $2000.00  b. $250.00  c. $36.00  d. $2.40

6. The Eagles were inspired to take the group's name from
a. the bald eagle,  b. a television detective show,  c. Native American lore,  d. the Byrds.

7. In 1989, a Pepsi ad campaign was dropped because religious groups were offended to Madonna's song 
a. "Like a Virgin,"  b. "Papa Don't Preach,"  c."Like a Prayer,"  d. "Justify My Love."

8. Prince's real name is
a. James P. Johnson,  b. Prince Rogers Nelson,  c. William Todd Prince,  d. Prentiss Michael Alvin.



9. One million performances is the equivalent of approximately 50,000 broadcast hours, or more than 5.7 years of continuous airplay. The rock song that has been played the most on radio, over 8 million times, is
a. "You've Lost That Lovin' Feelin',"  b. "Yesterday,"  c. "Stairway To Heaven,"  d. "Stayin' Alive."


10. Elvis Presley was known to never give
a. a printed interview,  b. a kiss while onstage,  c. a birthday gift,  d. an encore.

11. Michael Jackson was known to have a fear of
a. women,  b. flying,  c. snakes,  d. dirt.

12. KISS printed the the first edition of their comic book using ink made from
a. bats' blood,  b. their own makeup,  c. cow manure,  d. their own blood.



13. Mama Cass Eliot died 
a. of suffocation on a sandwich,  b. massive heart failure,  c. drowning in a bowl of soup,  d. a heroin overdose.

14. What is the proper title of the Who's song often referred to by fans as "Teenage Wasteland"?
a. "Magic Bus,"  b. "Baba O'Riley,"  c. "Tommy,"  d. "Behind Blue Eyes."

15. Aerosmith's "Dude Looks Like a Lady" was written about what rock and roller?
a. Elton John,  b. Vince Neil,  c. John Bon Jovi,  d. Mick Jagger.

16. What act has had more CONSECUTIVE #1 hits than any other in the history of Rock and Roll?
a. the Beatles,  b. Bee Gees,  c. Whitney Houston,  d. the Everly Brothers.



17. What duo has had more #1 hits than any other duo in the Rock and Roll era?
a. the Everly Brothers,  b. Sonny and Cher,  c. Hall and Oates,  d. Simon and Garfunkel.

18. Which musician was NOT asked to play with Crosby Stills and Nash before Neil Young joined?
a. Jim Croce,  b. Steve Winwood,  c. Eric Clapton,  d. George Harrison.

19. Whose father gave art lessons to David Bowie when Bowie was young?
a. Pete Townsend,  b. Peter Frampton,  c. Keith Moon,  d. Mick Jagger.

20. What band's contracts insisted on M&Ms (but brown ones had to be removed)?
a. Rush,  b. Van Halen,  c. ZZ Top,  d. Blues Brothers.




Answers:

1. d   2. a   3. a   4. c   5. c   
6. d   7. c   8. b   9. a   10. d   
11. b   12. d   13. b   14. b   15. b   
16. c   17. c   18. a   19. b   20. b

Post a Comment